طرز تهیه دمپخت شیرازی

لوپاس lopasco | آذر 1398

طرز تهیه دمپخت شیرازی

دمپخت شیرازی یکی از لذیذترین غذاهای ایرانی بوده که از شیراز به شهرهای دیگر منتقل شده است. در این غذا سبزی های معطر و خوشمزه ای وجود داشته و اکثر مواقع با مرغ یا گوشت سرو می شود. اگر برای مهمانی های مجلل خود به دنبال غذایی ساده و خوشمزه هستید، دمپخت استان فارس انتخاب ویژه ای خواهد بود. در ادامه این مقاله طرز تهیه دمپخت غذای شیرازی را به شما عزیزان ارائه می دهیم.

 

مواد لازم برای پخت دمپخت شیرازی

هر غذایی نیازمند مواد اولیه بوده و این مواد باید تازه باشند. به یاد داشته باشید هرچه از مواد تازه استفاده کنید، غذای شما لذیذتر شده و طعم و بوی عالی خواهد داشت. این غذا را می توانید در دورهمی یا مهمانی های مجلل خود به همراه مرغ یا گوشت سرو و میل کنید.

 

مواد لازم دمپخت استان فارس

کلم (برگ) خرد شده یک عدد کوچک

هویج خرد شده 3 عدد متوسط

سیر خرد شده 5 حبه

پیاز 1 عدد متوسط

سبزی ها: تره، ترخون، شوید و ریحان خرد شده 200 گرم

برنج 2 پیمانه

عدس 1 پیمانه

گوشت یا مرغ و یا گوشت چرخکرده به میزان لازم

نمک و زردچوبه به مقدار لازم

آب 4 پیمانه

دمپخت سبزیجات شیرازی؛ غذای فصل سرما

 

Image

دمپخت شیرازی

 

روش پختن دمپخت شیرازی

 

1.یک قابلمه بردارید و پیازها را درون آن خرد کنید. بعد گاز را روشن کرده و قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید. پیازها را تا اندازه ای که فقط نرم شوند، تفت دهید.

 

2.در مرحله بعد باید مواد دیگر مثل کلم، هویج، سیر و گوشت یا مرغ را به همراه نمک و زردچوبه را به پیازها اضافه می کنیم و اجازه دهیم نیم پز شوند.

 

3.سپس عدس ها را با مواد مخلوط می کنیم و سبزی ها را داخل ظرب ریخته و آب اضافه می کنیم تا عدس ها به حال خود بپزند.

 

4. زمانی که مواد به خوبی پخته و نرم شدند، برنج شسته شده را اضافه کرده و اجازه می دهیم بجوشد.

 

5.وقتی آب کاملا به خورد برنج رفت و تبخیر شد، دم کنی را روی برنج می گذاریم و زمان می دهیم تا برنج دم بکشد.

 

6.لازم است این غذا 45 دقیقه روی شعله ملایم بماند تا کاملا بپزد و مواد آن مزه یکدیگر را بگیرند. بعد از 45 دقیقه در دیس بکشید و به همراه سالاد، ترشی و هر چاشنی که علاقه دارید میل کنید.

 

Image

دمپخت استان فارس

 

نکات مهم:

برخی به اشتباه فکر می کنند قبل از پخت دمپخت شیرازی باید سبزی ها را بپزند. اما نیازی نیست و سبزی ها به راحتی در حین پخت غذا نرم و آب پز می شوند.

 

برای پخت این غذا حدود 1 ساعت و نیم وقت لازم است در نتیجه اگر برای مهمانان خود تهیه می کنید زمان را در نظر بگیرید.

 

حتما قبل از اضافه کردن برنج و دم کردن، از داشتن آب کافی داشته باشید، زیرا آب کم باعث خشک شدن و آب زیاد باعث شل شدن برنج می شود. در این شرایط مواد و ترکیبات غذای شما زشت و بهم ریخته می شوند.

 

سعی کنید در این غذا به اندازه کافی از ادویه جات استفاده کنید. زیرا ادویه جات بیش از حد غذا را تند یا بد بود می کند و بهتر است هر چاشنی به اندازه کافی در غذاها استفاده شود.

 

نتیجه گیری

خبر خوب این است که دمپخت شیرازی، سرشار از ویتامین و مواد معدنی بوده و برای جلوگیری از بیماری ها مفید است. اگر در خانه کودک یا فرد مسن دارید، برای آنها بسیار مفید بوده و به رشد و سلامت بدن آنها کمک زیادی خواهد کرد. در نتیجه می توانید این غذا را در وعده غذایی ماهیانه خود قرار دهید و از خوردن آن لذت ببرید.

دیدگاه شما