طرز تهیه پلو ماهی جنوب با طعمی ناب

توکاسان خاور | خرداد 1398

ماهی جنوب طیف وسیعی از ماهی های موجود در بازار را شامل می شود که می توان به شیر ماهی، ماهی سرخو، ماهی سنگسر و ... اشاره کرد. در بین جنوبی ها با این ماهی های متنوع مدل های مختلفی خوراک و پلو تهیه می شود که شما هم می توانید از این هموطنان خونگرم و آشپزان ماهی به خصوص در زمینه ی ماهی و محصولات دریایی کمک بگیرید تا تنوع غذایی بیشتری را بتوانید برای خانواده تان تدارک ببینید. یکی از دغدغه ی اصلی خانم ها چی بپزم است! اگر تعداد غذای بیشتری را از اقوام مختلف در کشور بدانید قطعاً راحت تر می توانید تصمیم گیری کنید که امروز چه غذایی بپزید. در این مقاله آموزش پلو ماهی خوشمزه و عالی را برای شما تدارک دیده ایم تا از طعم خوبی که دارد شگفت زده شوید! البته می توانید از ماهی و محصولات دریایی دیگر مانند میگو نیز استفاده کنید.

 

مواد لازم برای تهیه پلو ماهی جنوب


 

 پلو ماهی به روش های مختلفی تهیه می شود اما پلو ماهی جنوب که در شهرهایی مانند بندرعباس، بوشهر و ... تهیه می شود، چیز دیگری است. اگر گذرتان به این شهرها افتاده باشد و از این غذای مخصوص بندری میل کرده باشید، نمی توانید طعم و عطر آن را فراموش کنید. حال با ما همراه باشید تا طرز تهیه پلو ماهی جنوب را به شما آموزش دهیم. موادی که برای این پلو مورد استفاده قرار می گیرد شامل مواد زیر است:

  • ماهی جنوب (شیر ماهی، ماهی سرخو، ماهی سنگسر) نیم کیلو
  • برنج 3 پیمانه
  • گشنیز ریز خرد شده نیم کیلو
  • روغن مایع به مقدار لازم
  • ادویه جات معطر کاری یک قاشق غذاخوری
  • رب گوجه یک قاشق غذاخوری
  • فلفل سبز تند یک عدد
  • زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • سیر 5 حبه
  • پیاز متوسط یک عدد

البته همانطور که گفته شد می توانید به جای ماهی از میگو نیز در این غذا استفاده کنید و نحوه ی طبخ آن ها با هم یکی است.

 

روش تهیه پلو ماهی جنوب خوشمزه


 

ماهی که انتخاب می کنید، بیشتر به ذائقه تان مربوط می شود؛ اما باید از ماهی هایی باشد که بافت محکم تری دارند و در پلو شما به راحتی تکه تکه نمی شوند. از این رو شیر ماهی می تواند گزینه مناسبی باشد.

برنج را چند ساعت خیس کنید. ماهی را به تکه های اندازه کف دست تقسیم کنید و به آن کمی نمک و زردچوبه بزنید. آن را کمی در روغن تفت دهید تا از حالت خام بیرون آید.

سپس پیاز را ریز خرد کرده و در قابلمه ای بریزید که می خواهید پلو ماهی جنوب را در آن تدارک ببینید.

بعد از این که پیاز کمی سرخ شد سیر ریز خرد شده را به همراه فلفل سبز تند نیز در آن بریزید و تفت دهید تا سیر طلایی شود. سپس سبزی پلو ماهی جنوب (گشنیز) را در پیاز سرخ کنید تا رنگ آن کمی تغییر کند. حال می توانید برنج را با کمی آب گرم به مواد اضافه کنید. نمک، زردچوبه، رب گوجه و فلفل سیاه را به همراه نصف ادویه کاری به برنج اضافه کرده و مخلوط کنید.

بعد از چند دقیقه ماهی که تفت داده اید را به پلو اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. هنگامی که دانه های برنج به حد استاندارد رسید و آب موجود در قابلمه تمام شد، درب ظرف را ببندید و شعله را کم کنید تا غذای شما دم بکشد. حدود نیم ساعت پس از آن بقیه ادویه کاری را بر روی پلوی در حال دم کشیدن بریزید و درب قابلمه را ببندید. می توانید کمی کره آب شده نیز با توجه به ذائقه ی خود روی غذا بریزید. بعد از دم کشیدن برنج آن را خاموش کرده و در دیس بکشید. ماهی جنوب را می توانید از پلو جدا کرده و دور دیس بچینید یا به صورت مخلوط در پلو قرار دهید.

عطر پلو ماهی جنوب بسیار دلپذیر است.

نکاتی در مورد تهیه پلو ماهی جنوب

  • این غذا در بندر با طعم تند تهیه می شود اگر ذائقه شما با این طعم جور نیست می توانید مقدار فلفل آن را کم کنید.
  • با توجه به این که این پلو آب کشی نمی شود، مقدار آب را به اندازه ای بریزید که کمی در بالای سطح برنج قرار گیرد.
  • در صورتی که از میگو به جای ماهی جنوب استفاده می کنید، نیازی به تفت دادن جداگانه آن نیست و پس از سرخ کردن سبزیجات و قبل از برنج میگو را چند دقیقه در مخلوط تفت دهید سپس برنج را به آن اضافه کنید.
  • ماهی و محصولات دریایی امروزه در همه جا پیدا می شوند و می توانید بر اساس ذائقه ی خانواده تان هر کدام از آن ها را که دوست داشتید در پلو استفاده کنید.
  • سیر، فلفل و ادویه جاتی که در این پلو استفاده می کنید پایه اصلی طعم و عطر غذاست آن را حذف نکنید.

 

 

برچسب ها
دیدگاه شما